Apašai

Apačas yra didelis plėšrus paukštis su galingu snapu ir nagais. Jo sparnų plotis siekia iki 2.5 metrų (8.2 pėdų) ir gali sverti iki 4 kilogramų (8.8 svarų). Apačių plunksna tamsiai ruda arba juoda, su šviesiomis dėmėmis ant apatinių sparnų. Apačiai gyvena JAV pietvakarių ir Meksikos dykumose. Minta smulkiais žinduoliais, ropliais ir paukščiais.

Ką indėnų kalba reiškia apačų kalba?

Vieno atsakymo į šį klausimą nėra, nes žodis „Apačas“ gali reikšti kelias skirtingas Amerikos indėnų grupes, kurių kiekviena turi savo unikalią kultūrą ir kalbą. Tačiau kai kurios įprastos žodžio „apačius“ reikšmės yra „priešas“, „svetimšalis“ arba „užsienietis“.“

Ar apačai yra Amerikos indėnai?

Ne, apačas nėra indėnų kilmės amerikietis. Apačai yra Amerikos indėnų gentis, tačiau terminas „Apačai“ nėra tapatinamas su terminu „Amerikos indėnai“.“

Ar vis dar egzistuoja apačai?

Taip, apačių vis dar yra. Skaičiuojama, kad Amerikos pietvakariuose tebegyvena nuo 10 000 iki 12 000 apačių genties narių. Dauguma apačių gyvena Arizonos, Naujosios Meksikos ir Oklahomos rezervatuose.

Ar apačiai yra meksikiečiai?

Ne, apačai nėra meksikiečiai. Apačai – tai grupė kultūriškai giminingų Amerikos indėnų genčių Jungtinių Amerikos Valstijų pietvakariuose, kurioms priklauso Chiricahua, Jicarilla, Lipan, Mescalero, Salinan, Plains ir Western Apache gentys. Nors dauguma apačių genčių iš pradžių gyveno dabartinės Meksikos teritorijoje, XIX a. dauguma apačių genčių buvo priverstos persikelti į Jungtines Amerikos Valstijas dėl Meksikos ir Amerikos karo ir JAV bei indėnų karų.

Parašykite komentarą